Valikko Sulje

Varsinais-Suomen Sinimustat: Rikosoikeudellista vastuuikärajaa laskettava

Facebook tku

Turussa on jo pidemmän aikaa ollut ongelmana nuorten häiriökäyttäytyminen ja jengiväkivalta. Mikään ei tunnu tehoavan ja ongelma pysyy samana vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Siksi vaadimme, että rangaistuksia lähdetään koventamaan ja rikosoikeudellinen vastuuikäraja lasketaan 13 ikävuoteen.

Ongelma ei tosiaan ole uusi eikä se, että tekijät ovat lähestulkoon aina maahanmuuttajataustaisia.

Vuonna 2009 Turun Sanomat haastattelivat Hansakorttelin nuoria: ”Ne ovat sellaisia ulkomaisia 15-vuotiaita nuoria, jotka uhkailevat, varastavat ja pummaavat kaikilta rahaa, sanoo myös 14-vuotias Jenny, joka on menossa 13-vuotiaan kaverinsa Karoliinan kanssa elokuviin.”

Ja nyt Joulukuussa 2022 Yle kävi haastattelemassa Hansan nuoria: ”Sofia, 16, pelottaa liikkua yksin pimeään aikaan. Hän on kohdannut roadmanjengin kulkiessaan ystävänsä kanssa Runosmäen lähiössä. Me vaan käveltiin chillisti ohi, ja sitten joku huusi, että meillä on ase. Pelkään liikkua yksin. Pelkään, että joku käy päälle tai jotain vastaavaa.”

Sinimusta Liike on tähän mennessä nimennyt Varsinais-Suomesta seitsemän ehdokasta: Antero Kivisaari, Roni Nieminen, Ville Nurmela, Milka Ojala, Timo Rumpunen, Joona Välimäki ja Pauli Kaila.