Valikko Sulje

Suomen erottava Ottawan sopimuksesta

Tällä viikolla nähty Venäjän hyökkäys Ukrainaan on paljastanut EU:n sisäisen solidaarisuuden todellisen luonteen ja asettaa erittäin kyseenalaiseksi EU:n antamat turvatakuut. Me Sinimustassa Liikkeessä näemme, että itsenäisen kansan pitää pystyä puolustamaan itseään ilman ulkoista apuakin.

Sotilaskoulutuksen ja maanpuolustushengen ylläpidon lisäksi uskottava puolustus tarvitsee tehokasta sotilasteknologiaa. Tämän takia me vaadimme Suomen irtautumista jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta, jonka Suomi allekirjoitti vuonna 2011 presidentti Tarja Halosen johdolla. Venäjä ei ole allekirjoittanut Ottawan sopimusta.

Jalkaväkimiinat ovat täysin puolustuksellinen ase, sillä se räjähtää vain vihollisen tunkeutuessa miinoitetulle alueelle. Jalkaväkimiinat ovat halpa ja tehokas ase itsessään ja se myös luo vahvan pelotteen vihollisen jalkaväen etenemiselle.

Jalkaväkimiinojen kieltoa on perusteltu sillä, että mm. Kaakkois-Aasian sisällissodissa eri tahot ovat kylväneet miinoja summamutikassa maastoon ja konfliktien jälkeen nämä miinat tappavat ja rampauttavat siviilejä. Tämä ei ole validi peruste Suomen puolustuskyvyn huomattavaan heikentämiseen. Suomen asevoimat ovat valtion virallinen ja vastuullinen toimija, ei puolisotilaallinen sissiliike, ja se ei kylvä miinoja maastoon, miten sattuu.

Sinimusta Liike vaatii Suomen eroa Ottawan sopimuksesta.

Kannattajakortin voit allekirjoittaa osoitteessa kannattajakortti.sinimustaliike.fi