Valikko Sulje

Sinimusta Liike vaatii Israelin asettamista sanktioiden kohteeksi

11.2.2022. Julkaisuvapaa.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty kuvaili uusimmassa raportissaan (https://yle.fi/uutiset/3-12296293) juutalaisvaltio Israelin syyllistyneen alueen palestiinalaisen väestön räikeään rakenteelliseen syrjintään sekä näiden elintilan systemaattiseen pienentämiseen laittomien siirtokuntien muodossa. Israel on syyttänyt kyseistä raporttia antisemitistiseksi, ja korostanut juutalaisten oikeutta ylläpitää omaa kansallisvaltiotaan maailmassa, jonka tarkoitus on turvata juutalaisen kansan olemassaolo myös tulevaisuudessa. Juutalaisten oikeutta omaan kansallisvaltioon on korostanut myös kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman, joka on eduskuntamme kovaäänisin Israelin tukija. Östmanin ulostuloista poiketen Sinimusta Liike tuomitsee Israelin harjoittaman politiikan, ja vaatii maan asettamista kansainvälisten sanktioiden ja boikottien kohteeksi.

Sinimusta Liike pitää Israelin ja kyseistä maata tukevien vaikutusvaltaisten juutalaisjärjestöjen, kuten ADL:n, puolustuspuheita tekopyhinä, sillä niillä pyritään oikeuttamaan sen kaltaista politiikkaa, jota Israel ja muut juutalaisyhteisöt eivät ikinä hyväksyisi eurooppalaisille kansoille. Tästä räikeästä ristiriidasta saatiin hyvä osoitus viime keväänä, kun amerikkalainen konservatiivinen tv-juontaja Tucker Carlson esitti väitteen, jonka mukaan latinalaista maahanmuuttoa käytetään liberaalien toimesta tietoisena aseena halutun äänestystuloksen varmistamiseksi. Maan vaikutusvaltaisin ihmisoikeusjärjestö ADL, joka perustettiin 1900-luvun alussa juutalaisen murhamiehen Leo Frankin lynkkaamisen johdosta, vaati välittömästi Carlsonin erottamista tehtävistään. Se, mikä oli Tucker Carlsonin sanomana äärioikeistolaista ja valkonationalistista propagandaa, olikin ADL:n mielestä ihan vakavasti otettava huoli, kun kyseessä oli Yhdysvaltojen sijasta juutalaisten oma valtio Israel (https://www.haaretz.com/israel-news/citing-israel-tucker-carlson-defends-replacement-theory-and-attacks-the-adl-1.9707522).

Sinimustan Liikkeen mielestä on koomista, että samaan aikaan kun Israel ylläpitää Länsirannalla laittomia juutalaissiirtokuntia ja uhkaa siten alueella asuvien palestiinalaisten elintasoa ja pääsyä makean veden äärelle, se toimii viime syksynä julkaistun EU:n antisemitismin vastaisen strategian (jota Sinimusta Liike vastustaa) mukaisesti ”avainliittolaisena” globaalissa taistelussa rasismia ja antisemitismiä vastaan. Saman strategian mukaisesti Israeliin myönteisesti suhtautuvat juutalaisjärjestöt saisivat itse monitoroida sitä, millä tavoin Israelin toimista saisi julkisissa yhteyksissä edes keskustella. Maa, joka aktiivisesti alistaa oman alueensa arabivähemmistöä, on siten sen kaltaisen erityissuojelun kohteena, jota ei ole ikinä myönnetty yhdellekään eurooppalaiselle kansalle.

Sinimustan Liikkeen näkökulmasta Israelin harjoittama voimapolitiikka lisää epävakautta Lähi-idän alueella, ja kasvattaa todennäköisyyttä uusiin Eurooppaan suuntautuviin pakolaisvirtoihin. Israel on pyrkinyt moneen otteeseen markkinoimaan itseään ”Lähi-idän ainoaksi demokratiaksi”, vaikkakaan sen harjoittama politiikka ei ole monissakaan tilanteissa hyödyttänyt länsimaita. Vuoden 2020 kristityn Armenian ja islamilaisen Azerbaidzhanin välisessä lyhyessä sodassa Israel oli Turkin ohella azerijoukkojen tärkein aseistaja ja tukija (https://atalayar.com/en/content/israels-game-azerbaijan-arms-sales-and-reports-iran). Viime joulukuussa Israelin puolustusministeri erikseen kielsi itäisen Euroopan valtioita toimittamasta israelilaisia aseita Ukrainaan, sillä maa pyrkii omien sanojensa mukaan parantamaan suhteitaan Putinin hallintoon (https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1609202/israel-would-block-baltics-weapon-transfers-to-ukraine-media). On myös hyvä muistaa, että Israel oli vuoteen 2008 asti Turkin islamistisen AKP-hallinnon läheisimpiä liittolaisia.

Kaikesta demokratia- ja ihmisoikeuspropagandastaan huolimatta Israel on häikäilemätön alueellinen vallankäyttäjänä, joka on tarvittaessa tukenut ja aseistanut lukuisia eri järjestöjä ja valtioita, jotka ovat edistäneet juutalaisten sen hetkisiä intressejä. Osaltaan tämän häikäilemättömän vallankäytön mahdollistaa Yhdysvaltojen Israelille myöntämä avokätinen taloudellinen ja aseellinen apu, jonka olemassaolo pohjautuu maan vaikutusvaltaisen juutalaisvähemmistön rahoittamaan Israel-lobbyyn. Israelia tulisi kohdella liittolaisvaltion sijasta alueellisen konfliktin lietsojana, joka miehittää laittomasti toiselle kansalle kuuluvaa maa-aluetta, ja jonka vaikutusvalta on juutalaisen diasporan ansiosta huomattavasti pinta-alaansa suurempi.

Sinimusta Liike tuomitsee Israelin toiminnan Lähi-idässä, ja peräänkuuluttaa Suomen ja muiden läntisten valtioiden vastuuta sen laajentumispyrkimysten tukahduttamisessa. Sinimusta Liike kannattaa Israelin asettamista kauppapakotteiden kohteeksi niin pitkäksi aikaa, kunnes maan juutalaisväestö lopettaa Palestiinan arabeille kuuluvan alueen laittoman miehityksen ja purkaa alueen kansainvälisen lain vastaiset siirtokunnat.

Kannattajakortin voit allekirjoittaa osoitteessa kannattajakortti.sinimustaliike.fi