Valikko Sulje

Sinimusta Liike tuomitsee Venäjän federaation toimet Ukrainassa ja tukee ukrainalaisten kansallista itsemääräämisoikeutta

Venäjän federaation pitkäaikainen presidentti Vladimir Putin linjasi eilen julkaistussa puheessaan, että Ukraina on Neuvostoliiton luoma keinotekoinen epävaltio, jota NATO pyrkii käyttämään aseenaan Venäjää vastaan. Samalla Kreml tunnusti kaksi niin kutsuttua ”kansantasavaltaa” itäisessä Ukrainassa itsenäisiksi valtioksi, ja lähetti välittömästi rauhanturvaajiksi kutsutut sotilasosastonsa turvaamana kyseisten maiden itsenäisyyttä väitettyä läntistä aggressiota vastaan. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, kyseiset alueet tullaan liittämään myöhempien kansanäänestysten seurauksena osaksi Venäjän federaatiota, jonka jälkeen Venäjä voi siirtää huomionsa muihin vastaaviin Venäjän ulkopuolisiin alueisiin, joissa asuu merkittävä venäläisvähemmistö.

Venäjä on omassa propagandassaan syyttänyt usein kansallisia ja valtiollisia vastustajiaan ”fasisteiksi”. Tällä kertaa kyseisten syytösten kohteina ovat ne ukrainalaiset, jotka vastustavat Venäjän voimapolitiikkaa. Perinteisesti Venäjän hallinto on pyrkinyt luomaan mielikuvia, joiden mukaan sen valtiorajojen ulkopuolella elävät venäläisvähemmistöt ovat jatkuvan ulkopuolisen uhan kohteena, joiden suojeleminen on Venäjän hallinnon suoranainen velvollisuus. Tämä synnyttää selvän turvallisuusuhan kaikissa niissä maissa, joissa asuu merkittävä venäläisvähemmistö, sillä kyseisten vähemmistöjen todellista tai tekaistua sortoa on käytetty ja tullaan jatkossakin käyttämään tehokkaasti Venäjän oman voimapolitiikan oikeuttajana. Se sama kehitys, joka tänä päivänä koskee itäistä Ukrainaa, voi tulevaisuudessa koskea myös Baltian venäläisenemmistöisiä alueita.

Putinin kannanotot kielivät vanhasta imperialistisesta ja keskushallintokeskeisestä ajattelutavasta, joka ei tunnusta pienempien kansojen oikeutta kansalliseen itsehallintoonsa. Ukrainan tavoin myös monia muita Venäjän imperiumista aikoinaan irronneita valtioita voitaisiin pitää Putinin sanoin ”Leninin luomuksina”, mm. omaa kotimaatamme Suomea. Ajatus siitä, että kansallinen ja valtiollinen olemassaolo olisi jotenkin riippuvainen Venäjän nykyhallinnon hyvästä tahdosta, on meille oman vapaussotamme käyneille kansoille vieras. Me elämme ja hengitämme täysin ulkopuolisista tahoista riippumatta.

Sinimusta Liike painottaa, että nykyisen kriisitilanteen aikana myös Suomen tulee tehdä tarvittavat toimet oman sisäisen turvallisuutensa varmistamiseksi. Suomalaista maata ei tulisi voida myydä ulkomaalaisille toimijoille, eikä Suomen ja jonkun toisen maan kaksoiskansalaisilla tulisi olla mahdollisuutta saada kansallisen turvallisuuden kannalta oleellisia virkoja itselleen. Suomen tulee omilla toimillaan varmistaa se, ettei yhtäkään sen rajojen sisäpuolella asuvaa vähemmistöä voida käyttää painostuskeinona maamme kantasuomalaista enemmistöä vastaan.

Sinimusta Liike kannattaa Ukrainan puolustuskyvyn kasvattamista, sekä suomalaisen asemyynnin vapauttamista Ukrainan alueellisen puolustuksen vahvistamiseksi. Puolueemme toivoo, että tulevaisuudessa Euroopan vapaat kansat voisivat itse ylläpitää yhteistä ja riippumatonta puolustuselintä ilman ulkopuolisten ylikansallisten hallintaelimien läsnäoloa.

Kannattajakortin voit allekirjoittaa osoitteessa kannattajakortti.sinimustaliike.fi