Valikko Sulje

Sinimusta Liike tuomitsee Kanadan valtion suorittaman mielenosoittajien painostusksen

Kanadan valtio on viime päivinä osoittanut vähintäänkin erikoista tulkintaa, mitä tulee ihmisten oikeuteen osoittaa mieltä. Maassa hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet jo useamman viikon, mikä on saanut hallituksen hätäilemään.

Sen sijaan, että hallitus kuuntelisi mielenosoittajia, on se päättänyt ottaa painostuskeinot käyttöön. Valtion edustajat avoimesti uhkailevat mielenosoittajia vangitsemisilla, lasten huostaanotoilla, ajokorttien perumisella sekä tilien sulkemisella. Lisäksi jopa mielenosoituksen järjestyskuluihin lahjoittaneita ihmisiä uhkaillaan rikostutkinnoilla. Joidenkin lähteiden mukaan lahjoittajia olisi yli 100 000.

Sosiaalisessa mediassa kiertää videoita, joilla poliisit pahoinpitelevät mielenosoittajia. Mielenosoituksen järjestäjiksi epäillyt henkilöt ovat päätyneet vangituksi. Hevosilla juostaan keskelle ihmisjoukkoa useiden jäädessä monisataakiloisten eläinten jalkoihin.

Tämä kaikki siitä huolimatta, että mielenosoitukset ovat olleet väkivallattomia. Siellä ei ole mellakoitu, rikottu paikkoja tai tapeltu poliisien kanssa. Siellä on osoitettu mieltä hallitusta vastaan.

Mielenosoitukset – etenkin laajat sellaiset – lähtevät yleensä kansan tahdosta, ja ovat siis siten demokraattinen vaikutuskeino. Mikäli Kanada väittää olevansa liberaali demokratia, jossa kansalaisilla on oikeus osoittaa mieltä, on heidän tulkintansa mielenosoittajien kohtelusta vähintään mielenkiintoinen.

Haluaako Kanada näyttää esimerkkiä koko maailmalle keinoista, joilla perusoikeuksiaan vaativia mielenosoittajia tulisi kohdella? Mikäli asia on näin, tulisi jokaisen suomalaisenkin olla huolissaan.

Sinimusta Liike tuomitseekin Kanadan valtion suorittaman rikollisen toiminnan. Seisomme mielenosoittajien puolella tilanteessa, jossa tavallisilta työntekijöiltä pyritään viemään elinkeino lääkejättien painostuksen vuoksi. Valtion suorittamat väkivalta- ja painostustoimet ovat yksiselitteisesti rikollisia tapoja, joita kohdistetaan hallitusta vastustaviin ihmisiin.

Kannattajakortin voit allekirjoittaa osoitteessa kannattajakortti.sinimustaliike.fi