Valikko Sulje

Sinimusta Liike ei kannata koronapassia, eikä koronaa vastaan tehtäviä pakkorokotuksia työntekijöille

Sinimustan Liikkeen Suomessa valtiolla on kriisitilanteissa valta pakkotoimin rajoittaa kansalaisten vapauksia, kun se on välttämätöntä heidän oman turvallisuutensa ja terveytensä vuoksi. Nyt käsillä oleva virus ei kuitenkaan täytä niitä kriteerejä, joilla pakkotoimia tulisi käyttää.

Hallituksen koronapolitiikka on jo tähän mennessä tehnyt ennennäkemätöntä tuhoa monille aloille ja monien elinkeinoille, eikä loppua vaikuttaisi olevan tulossa. Hallitus on toistuvasti antanut katteettomia lupauksia koronarajoitusten purkamisesta, kannustaen tällä tavoin ihmisiä ottamaan rokotteita. Rajoitukset luvattiin purkaa, kun 80% rokotekattavuus on saavutettu, mutta kattavuuden saavuttamisen jälkeen rajoituksia on kiristetty edelleen.

Nyt hallitus on luvannut säätää kiireellisenä lain, jolla sosiaali- ja terveysalan työntekijöille jätetään vaihtoehdoiksi pakkorokotus tai työttömyys. Sinimustan Liikkeen mielestä jokaisen kansalaisen oikeus tehdä töitä ja osallistua suomalaisen yhteiskunnan rakentamiseen on sellainen perusoikeus, joka ei ole kumottavissa nyt esitetyillä perusteilla.

Vaatimus pakkorokotuksista tulee aiheuttamaan jo muutenkin liian vähäisillä resursseilla toimivan sote-alan työntekijöiden pakoa alalta, sekä uusien sukupolvien haluttomuutta kouluttautua alalle. Tämä osaltaan heikentää myös työntekijöiden motivaatiota ja siten kohdistuu suoraan työn laatuun. Seuraukset tulevat näkymään lisäksi valtion budjetissa, joka on jo valmiiksi korviaan myöten veloissa kansainvälisiä, Suomen itsenäisyyden vastaisia intressejä edustaville pankkiireille.

Odotettavissa on, että sote-alan pakkorokotusten jälkeen ryhdytään vaatimaan samaa lakia kaikille työntekijöille, joiden työssä voi joutua ihmiskontaktiin. Euroopan unionissa vaaditaan jo kaikkia koskevia pakkorokotuksia.

Vastustamme sitä, että hallitus pakottaa omia kansalaisiaan ostamaan yksityisiltä amerikkalaisilta voittoa tavoittelevilta firmoilta väliaikaisen luvan käydä töissä. Perustelu riskiryhmien suojelemisesta ei ole uskottava, sillä jopa lääkefirmat itse myöntävät, ettei rokote estä taudin leviämistä. Mikäli henkilö on rokotettu, suojaa rokote häntä yhtälailla riippumatta siitä, onko mahdollinen viruksen kantaja, esimerkiksi lähihoitaja, rokotettu vai ei.

Ihmisille luvattiin, että kaksi rokoteannosta riittää koronan selättämiseen. Nyt Suomessa ollaan kuitenkin jo kolmannella kierroksella ja maailmalla puhutaan neljännestä.  Rokotteen aggressiivinen lobbaaminen saa asian näyttämään puhtaalta bisnekseltä, jolla pyritään vilpittömän kansanterveydellisen huolen sijasta rikastuttamaan muutamia ulkopuolisia suuryrityksiä vuosittaisilla pakkorokotuksilla.

Tilanne vaikuttaa enemmän kansainväliseltä korruptiolta kuin todelliselta terveyshuolelta. Rokotefirmat takovat ennätystuloksia veronmaksajien rahoilla ja uusia rokotekierroksia lobataan koko ajan. Yksityisen lääkeyhtiön näkökulmasta terve ihminen on menetetty asiakas. On epärehellistä väittää, ettei rahoja voitaisi käyttää poliitikkojen voiteluun. Mikäli nämä yhtiöt olisivat valtio-omisteisia, ne olisivat merkittävästi terveemmällä pohjalla.

Sinimustaan Liikkeeseen kuuluu niin rokotettuja kuin rokottamattomia ihmisiä. Emme siis vastusta lähtökohtaisesti rokotteita tai kehota ihmisiä olla ottamatta rokotetta – mikäli he itse omalla itsenäisellä päätöksellä sen haluavat ottaa. Rokotuksiin pakottaminen tässä tapauksessa ei ole kansalaisten tai valtioiden etu, vaan Suomen ja Euroopan ulkopuolisten myyntimiesten.

Kannattajakortin voit kirjoittaa osoitteessa:

https://puoluerekisteri.fi/puolue/26