Valikko Sulje

Kannattajakorttien loppusaldo: 5296

Facebook 5296

Sinimusta Liike aloitti kannattajakorttien keräämisen suomalaisuuden päivänä 12.5.2021. Ensimmäisen tuhat allekirjoitusta kertyivät jo ensimmäisen päivän aikana ja seuraavankin tuhannen kertymiseen kului alle viikko.

Siitä alkoikin loppujen kolmentuhannen allekirjoituksen keräämisen hidas ja työläs, mutta mielenkiintoinen ja palkitseva urakka. Kesäkiertueen aikana puolueen ydinjoukko kiersi ympäri maata toriteltta mukanaan. Syksyn tullen uusia jäseniä oli liittynyt mukaan jo tarpeeksi, että he pystyivät järjestämään omia korttikeräystapahtumiaan itsenäisesti omissa maakunnissaan. Viidentuhannen kannattajakortin saaminen tuntui välillä enemmän ja välillä vähemmän varmalta, mutta usko onnistumiseen ei horjunut vaikka lähdettiin suuresta tuntemattomuudesta.

Maltillisemmalla ja populistisemmalla puolueohjelmalla kannattajakortit olisivat todennäköisesti tulleet nopeammin kasaan. Ideologisesti väkevän ohjelman kirjoittaminen oli kannatuksen osalta tietoinen riski, joka kuitenkin voidaan nyt jälkikäteen todeta kannattavaksi. Puolueiden ja puolueprojektien ylitarjonta, ihmisten kyllästyminen päivän politiikkaan ja välinpitämättömyys kansallisissa kysymyksissä sekä suuret mullistukset koronapandemian ja Venäjän hyökkäyssodan merkeissä eivät ainakaan helpottaneet keräystyötä. Odotetusta välinpitämättömyydestä huolimatta positiivista oli huomata, että kasvavissa määrin tinkimättömälle suomalaismieliselle politiikalle on tilausta.

Maaliviiva ylitettiin 14. huhtikuuta 2022. Viisi tuhatta kannattajakorttia, paperiset ja sähköiset yhteenlaskettuna. Tiesimme kuitenkin, että osa paperisista kannattajakorteista voidaan hylätä, jos esimerkiksi käsiala on liian epäselvää tai, jos allekirjoittaja ei ole kertonut kaikkia etunimiään. Puolueprojektin eteen oli tässä vaiheessa tehty töitä noin kaksi vuotta, emmekä halunneet, että puoluerekisteriin pääsy jäisi muutamasta hylätystä kortista kiinni. Päätimme jatkaa kannattajakorttien keräämistä keräysajan loppuun asti 11.5.2022 ja kerätä sinä aikana niin monta allekirjoitusta kuin mahdollista.

Sinimustan Liikkeen Helsingin piirin jäsen Toni Jalonen kävi viemässä loput paperiset kortit laskettavaksi tiistaina 10.5. ja keräyksen viimeisenä päivänä rutistettiin irti vielä viimeiset 23 sähköistä allekirjoitusta. Puoluerekisteri.fi-palveluun kertyi lopulta 4251 allekirjoitusta ja paperisia kannattajakortteja saimme kovalla työllä kerätyksi 1045 kappaletta.

5296 kertaa kiitos!