Valikko Sulje

Sinimusta Liike tukee Puolan hallituksen toimia siirtolaisvyöryä vastaan

12.11.2021
Julkaisuvapaa

Kuluneen syksyn aikana tuhannet turvapaikanhakijat ovat löytäneet tiensä Valko-Venäjälle, josta he ovat pyrkineet ylittämään rajan EU:n alueelle. Turvapaikanhakijat ovat mitä todennäköisimmin Valko-Venäjän hallinnon tietoisesti maahan kutsumia ja heidän houkuttelemiseksi maa on myöntänyt liukuhihnalta viisumeita tuhansille arabeille, afgaaneille ja afrikkalaisille, sekä painostanut näitä yrittämään rajanylitystä Puolan, Latvian tai Liettuan puolelle.


Puolalaiset sotilaat ja viranomaiset ovat pyrkineet estämään muukalaisten maahantuloa, mutta samaan aikaan Venäjän ja Valko-Venäjän hallinnot syyttäneet puolalaisia viranomaisia liiallisesta voimankäytöstä ja ”humanitäärisestä kriisistä”, jota ei todellisuudessa olisi syntynyt ilman Valko-Venäjän omia aktiivisia toimenpiteitä. Samalla kun Venäjä ja Valko-Venäjä pyrkivät siirtolaisaalloillaan testaamaan itäisten jäsenmaiden puolustuskykyä on EU itsessään vaikean tilanteen edessä. Aiemman pakolaiskriisin jälkeen EU jakoi lukuisia sanktioita niille jäsenmaille, jotka olivat kehittäneet kansallisia ratkaisuja pakolaisvyöryn tyrehdyttämiseksi. EU ja sen alaisuudessa toimiva Frontex yrittivät myös aiemmin aktiivisesti estää kansallisten hallintojen suunnittelemia pakkokäännytystoimenpiteitä, sillä niiden nähtiin olevan ristiriidassa loukkaamattoman turvapaikanhakuoikeuden kanssa. Monilta osin EU on siten omilla toimillaan tasoittanut tietä kehitysmaiden ylijäämäväestön joukkovaelluksille ja siten mahdollistanut siihen liittyvän ihmiskaupan jatkumisen.


Aiemman pakolaiskriisin seurauksena EU joutui lopulta tekemään sopimuksen Turkin AKP-hallinnon kanssa, jonka perusteella Turkille maksettaisiin 6 miljardia euroa taloudellista tukea sillä ehdolla, että Turkin viranomaiset estäisivät uusien siirtolaisten vaellukset Eurooppaan. Samaa menettelyä väläytteli myös Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vihjatessaan, että myös Valko-Venäjän kanssa kannattaisi pyrkiä samanlaiseen sopimukseen. Tämä ei olisi ensimmäinen kerta, kun Venäjä pyrkisi suorasti tai epäsuorasti käyttämään siirtolaisvirtoja oman ulkopolitiikkansa työkaluna, sillä aiemmin vuonna 2016 Venäjän vastaisen rajan ylitti Lapissa yli 1700 turvapaikanhakijaa. Vastaavia siirtolaisvirtoja ohjattiin tuolloin myös Norjaan, ja niiden saapuminen lakkasi heti, kun maat kävivät asiasta virallisia neuvotteluja.


Niin kauan kun Eurooppa on sitoutunut liberaalihumanistiseen ja monikulttuuriseen ihmiskäsitykseen, se tulee olemaan ulkopuolisten hallintojen panttivanki. Toisen maailmansodan traumasta kumpuava etninen masokismi saa monet eurooppalaiset hyväksymään turmiollisimmatkin poliittiset toimenpiteet, kunhan ne vain markkinoidaan hyvityksinä vääryyksistä, joihin nykyiset eurooppalaiset eivät todellisuudessa ole syyllistyneet.


Siirtolaispaine rikkoo myös Euroopan sisäistä eheyttä tuomalla eurooppalaisiin maihin niitä kansallisuuksia, joilta puuttuvat henkiset resurssit menestyä heille täysin vieraassa järjestelmässä ja kulttuurissa. Ruskeaksi ja kielitaidottomaksi alaluokaksi ajautuminen synnyttää väistämättä katkeruutta vierasta valtajärjestelmää vastaan, joka näkyy lopulta laajamittaisena syrjäytymisenä, jengiytymisenä sekä uskonnollisena radikalismina. Hinnan tästä epäonnistuneesta yhteiskuntakokeilusta maksavat tälläkin kertaa valkoiset eurooppalaiset, jotka omalla tuottavuudellaan ylläpitävät järjestelmää, joka ajaa heidän oman kansansa tuhoutumista.


Jotta Eurooppa voisi selviytyä ulkopuolisista painostusyrityksistä, sen kansojen on kyettävä osoittamaan fyysistä voimaa näitä tahoja vastaan. Laajamittaiselle ihmiskaupalle ei olisi enää kysyntää, mikäli onnenonkijoina saapuneet siirtolaiset tietäisivät joutuvansa hengenvaaraan vieraan maan rajalla. Euroopan ei tarvitsisi tällöin myöskään maksaa suojelurahaa niille vihamielisille hallinnoille, jotka käyttävät pakolaiskriisejä omien lompakkojensa täyttämiseen.


Sinimusta Liike haluaa osoittaa tukensa puolalaisille viranomaisille, joihin kohdistuu tällä hetkellä paine niin EU:n kuin myös itäblokin suunnasta. Puolalaiset eivät toiminnallaan suojele ainoastaan omaa maatansa vaan toimivat muurina suuremmalle ihmisaallolle, jonka todellinen päämäärä on Saksa, Suomi tai Ruotsi. Tukemalla Puolan kamppailua Valko-Venäjän ja Venäjän operaatiota vastaan, suojelemme myös Suomen väestöllistä ja valtiollista koskemattomuutta.


Sinimusta Liike tulee järjestämään lyhyen tukimielenosoituksen Puolan suurlähetystön edustalla lauantaina kello 15.00.