Valikko Sulje

Omasta kynästä – Tuukka Kuru

omakyna tuukka kuru

Sinimusta Liike julkaisee sivuillaan juttusarjan julkisista jäsenistään, jotka kertovat omista syistään kannattaa Sinimustaa Liikettä

Minun nimeni on Tuukka Kuru ja olen 30-vuotias muutama vuosi sitten raumalaistunut konetekniikan insinööri Rovaniemeltä. Olin nuorempana aktiivisena toimijana Suomen liberaalissa liikehdinnässä, sekä lukuisissa vaihtoehtoisissa pienpuoluehankkeissa. Liityin Suomen Sisuun ollessani 23-vuotias, joskin liittymiseni oli siihen aikaan käytännössä vain tuen osoitus järjestölle, joka oli toistuvasti otsikoissa puheenjohtajansa Olli Immosen ansiosta. Irtautuminen aiemmasta viiteryhmästäni tapahtui viimeistään syksyllä 2015, jolloin pakolaiskriisin ansiosta sadat turvapaikanhakijat virtasivat silloisen kotikaupunkini Kemin läpi. Osallistuin aktiivisesti Rajat kiinni -mielenosoituksiin niin puhujan kuin järjestäjänkin roolissa ja perustin kavereideni kanssa Monokulttuuri-verkkoradion, joka on toiminut yhtäjaksoisesti yli viiden vuoden ajan. Samalla kun seurasin pakolaiskriisin kehittymistä Suomessa, kiinnostuin myös enemmissä määrin kansallismielisestä kirjallisuudesta. Kirjojen määrä onkin vuosien aikana kasvanut jo siihen pisteeseen, että ylläpidän tällä hetkellä epävirallista kirjastoa aatteesta kiinnostuneille ihmisille.

Ajatus Sinimustasta Liikkeestä syntyi samasta tarpeesta, kun kaikki muutkin etnonationalistinen toiminta. Suomen kulttuuri- ja puoluekentältä puuttui liikehdintä, jonka maailmankatsomus pohjautuisi yhteiskuntaluokkien tai individualismin sijasta etniselle kokonaisuudelle, jolle kaikki muut politiikan osa-alueet olisivat alisteisia. Etnonationalistisen liikkeen yksi suurimmista yksittäisistä päämääristä on kansallisen olemassaolomme turvaaminen, jota moderni liberalismi tai vasemmistolaisuus ei kykene mahdollistamaan. Kyseinen vaihtoehdottomuus on järjestelmätason valuvika, joka on nähtävissä kaikissa liberaaleissa demokratioissa, jotka mieltävät ihmisen ainoastaan taloudelliseksi resurssiksi, joka on vapaasti kohdennettavissa ja siirreltävissä rodusta, kielestä, kulttuurista ja yksilöllisestä kyvykkyydestä riippumatta. Liberaali demokratia nostaa talouden nousukäyrät ylimmäksi auktoriteetiksi, jonka rinnalla kansallinen yhtenäisyytemme ja ainutlaatuinen elämäntapamme nähdään täysin toissijaisena, enemmissä määrin jopa avoimen vahingollisena asiana. 

Lähdin perustamaan Sinimustaa Liikettä yksinkertaiseksi siksi, koska näin Suomen poliittisen kentän tarvitsevan vaihtoehtoa, joka osaa ja uskaltaa kyseenalaistaa järjestelmätasolla nykyistä poliittista systeemiä, joka ei mahdollista kansallisen olemassaolomme kannalta oleellisten kysymysten käsittelyä. Pitkän aikavälin unelmani olisi suomalaisen yhteiskunnan kokonaisvaltainen muutos, jossa kansallismielinen ajattelu nousisi hegemoniseen asemaan ja jonka kautta kaikki tulevaisuuden poliittiset päätökset arvioitaisiin. Tavoitteenamme ei ole yksistään se, että Sinimusta Liike saisi kannatusta parlamentaarisessa järjestelmässämme, vaan se, että ajan kanssa kaikista suomalaisista puolueista tulisi ainakin osittain sinimustia puolueita. Tätä päämäärää voidaan oikeutetusti pitää sekopäisen idealistisena, mutta tällä hetkellä idealismi on ainoa resurssi, jota meillä on vastustajaamme enemmän. Liike, joka ei edes itse usko oman asiansa tärkeyteen, on hyvin nopeasti kuollut liike.

Jos haluat edesauttaa Sinimustan Liikkeen pääsyä puoluerekisteriin, täytä kannatuskortti osoitteessa https://puoluerekisteri.fi/puolue/26 ja kerro keräyksestä ystävillesi, työkavereillesi ja läheisillesi. Mikäli sinulla on halua liittyä liikkeemme jäseneksi ja tulevaisuudessa liikkeemme eduskuntavaaliehdokkaaksi, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Meidät tavoittaa osoitteesta [email protected].

Oma kappale: Kareliaani – Auringonpyörä