Valikko Sulje

Omasta kynästä – Olavi Saarelainen

omakyna olavi saarelainen

Sinimusta Liike julkaisee sivuillaan juttusarjan julkisista jäsenistään, jotka kertovat omista syistään kannattaa Sinimustaa Liikettä

Olen jo yläasteikäisestä ollut kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Vaikuttamiskeinot ovat vuosien varrella liikkuneet aina pilotista ja maihareista pikkutakkiin ja valtuutetun tehtäviin, mutta ajatus taustalla on pysynyt samana – minä en aio katsella vierestä kun itsenäinen kaunis Suomi muuttuu monikulttuuriseksi Mogadishuksi.

Lähtökohtaisesti pyrin suhtautumaan positiivisesti kaikkiin nationalistisiin hankkeisiin, sillä vain tekemällä voi vaikuttaa, ei kotisohvalla märehtimällä. Minulle on myös ollut aina tärkeää, että kansallismielisellä kentällä puhalletaan yhteen hiileen, eikä jakauduta kuppikuntiin pienten muotoseikkojen vuoksi. Tätä työtä olen tehnyt Kansallismielisten liittoumassa parin vuoden ajan. Alkuvuodesta 2020 sain viestin, missä pyydettiin liittymään osaksi pientä työryhmää puolueprojektia varten ja koin Sinimustan puolueprojektin osaksi sitä jatkumoa. Ajattelin, ettei yrittämällä voi ainakaan hävitä mitään, joten suostuin kutsuun liittyä osaksi projektityöryhmää.

Heti kättelyssä vakuutuin työryhmästä, joka koostui henkilöistä, jotka ovat vuosien varrella lunastaneet paikkansa ns. skenen osaavina ja ahkerina tekijöinä. Vuoden aikana tehdyt tuhannet työtunnit ja eri viiteryhmistä tulleet tekijät varmistivat osaltaan sitä, että olemme pystyneet välttämään niitä kompastuskiviä, joihin on muissa yhteyksissä törmätty. Jo ensimmäisissä tapaamisissa teimme selväksi, että nyt tehdään ohjelma, joka on samaan aikaan suomenmielinen, radikaali ja traditionalistinen, mutta myös moderni, vihreä ja osin jopa vasemmistolainen. 

Ja sellainen siitä tulikin. Puolueohjelmassa tuodaan yhteen asioita, jotka keskusteluissa on aiemmin mielletty liian radikaaleiksi tai vihreiden höpinöiksi. Jos ja kun puolueemme nousee eduskuntaan, niin tulemme kuulemaan edustajiltamme puheita aina suomalaisuuden määritelmästä haittaveronkorotuksiin tai sananvapauden rajoittamisesta ympäristöhuoliin. 

Kova työ on vielä edessä, mutta vuoden intensiivinen ohjelmatyö osoitti sen, ettei tässä porukassa ole luovuttajia. Seuraavaksi on tarkoitus jatkaa puoluekoneiston rakentamista ja aloittaa valmistautuminen tuleviin eduskuntavaaleihin. 

Jos haluat edesauttaa Sinimustan Liikkeen pääsyä puoluerekisteriin, täytä kannatuskortti osoitteessa https://puoluerekisteri.fi/puolue/26 ja kerro keräyksestä ystävillesi, työkavereillesi ja läheisillesi. Mikäli sinulla on halua liittyä liikkeemme jäseneksi ja tulevaisuudessa liikkeemme eduskuntavaaliehdokkaaksi, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Meidät tavoittaa osoitteesta [email protected].

Mukavaa kesän alkua! 🙂

Oma kappale: Mistreat – To die for!