Turkistarhaus on eläinsuojelun saralla vanha kysymys. Se nousee ajoittain esiin, sillä sitä ei edelleenkään ole lopetettu, vaikka enemmistö suomalaisista vastustaa sitä. Yleisradio uutisoi 24.1. dokumentista, joka käsittelee tunteita herättävää turkisalaa ja sen tulevaisuutta. Turkistuottajat puolustavat omaa alaansa ekologisuuteen ja kiertotalouteen vedoten. Suomi voisi heidän mielestään olla Euroopan johtava turkismaa. Tosin monessa muussa maassa turkistarhaus on jo kielletty tai lakkautusuhan alla. Kyseisen elinkeinon vastustajat puolestaan muistuttavat, ettei tarhoissa voida taata eläimille riittävää elintilaa. He eivät myöskään usko alan olevan nousussa, sillä ala on jo nyt talousvaikeuksissa.
Turkistarhauksen vastustajat saattaa joku vielä mieltää stereotyyppisesti nuoriksi kettutytöiksi. Kuitenkin huoli eläinten hyvinvoinnista on tällä hetkellä valtavirtaa. Siispä moni nationalistikin suhtautuu asiaan vähintäänkin kiinnostuksella ja on ilmoittanut yksiselitteisesti vastustavansa turkistarhausta. Näin ajatellaan myös Sinimustassa Liikkeessä. Sinimusta Liike on jo yleisohjelmassaan linjannut haluavansa vähentää kärsimyksen aiheuttamista eläimille. Tästä syystä ympäristöpolitiikassa mainitaan rituaaliteurastusten kielto, eläinkokeiden kielto kosmetiikkateollisuudessa sekä turkistarhauksen hallittu alas ajaminen.
Nationalismiin kuuluu paitsi suomalaisuuden, myös suomalaisen luonnon ja eläinkunnan suojeleminen. Näin ollen on luontevaa, ettei taloudellisten kysymysten anneta mennä näiden periaatteiden edelle. Turkistarhausta on puolustettu joskus sillä, että sitä harjoitettaisiin jossain muualla joka tapauksessa todennäköisesti ja eläimiä pidettäisiin suomalaisia standardeja huonommissa oloissa. Epäeettistä toimintaa ei kuitenkaan voi perustella sillä, että joku jossain muualla saattaisi tehdä asiat vielä huonommin. Turkistarhaus on ongelma myös alkuperäisen suomalaisen lajiston kannalta. Tarhoilta karkuun päässeet tai päästetyt minkit ovat erittäin tuhoisia täkäläisten lintujen kannalta. Lisäksi turkistarhoilla käytetään ulkomaalaista halpatyövoimaa ja tarhaajat ovat työperäisen maahanmuuton kannattajia. Näin ollen turkistarhaus voi edistää myös väestönvaihtoa.
Kuten mainittua, alasajon on oltava hallittua. Ala on ollut Suomessa tähän asti laillinen ja sen harjoittajille on tarjottava jonkinlainen siirtymäaika. Entiset turkistarhat on saatava hyödylliseen käyttöön. Sinimusta Liike näkee, että tässä on tilaisuus paikata myös ehdottoman tärkeää huoltovarmuutta. Tarhat voitaisiin ottaa ruuan tuotannon käyttöön. Keinoina tässä toimisivat verohelpotukset ja koulutuksen tarjoaminen entisille tarhaajille. Eettisesti kyseenalaisten ylellisyystuotteiden vaihtaminen elintärkeisiin kotimaisiin elintarvikkeisiin palvelisi niin kansallista etua, ihmisten perustarpeita kuin eläintenkin hyvinvointia.
Sähköisen kannattajakortin voit allekirjoittaa osoitteessa https://puoluerekisteri.fi/puolue/26