Valikko Sulje

Eduskuntavaalit 2023

Puolueen vaaliasioista vastaa puoluesihteeri Terhi Kiemunki [email protected]

Vaalipiirien yhteyshenkilöt

Helsinki: Toni Jalonen [email protected]
Uusimaa: Harri Saarinen [email protected]
Varsinais-Suomi: Antero Kivisaari [email protected]
Satakunta: Tapio Rantanen [email protected]
Häme: Meri Kartta [email protected]
Pirkanmaa: Terhi Kiemunki [email protected]
Kaakkois-Suomi: Jasper Leppänen [email protected]
Savo-Karjala: Eero Snellman [email protected]
Vaasa: Iiro Siironen [email protected]
Keski-Suomi: Tommi Lukkarinen [email protected]
Oulu: Milka Ojala [email protected]
Lappi: Miro Sarola [email protected]

Eduskuntavaaliehdokkaat

UusimaaVarsinais-SuomiPirkanmaaKeski-Suomi
merja fager

Merja Fager

Eläkeläinen Uudeltamaalta. Tehnyt elämäni aikana monenlaisia töitä. Ollut myyjänä kaupassa ja tehtaalla ompelijana sekä keränyt tukussa kauppohin päivittäistavaroita.

Haluan turvallisen ja hyvän elämän itselleni sekä lapselleni ja hänen lapsilleen, ja tietenkin myös kaikille muillekkin suomalaisille. Siihen ei kuulu haitallinen maahanmuutto eikä rahojen lappaaminen euroopan muille maille. Pidetään Suomi suomalaisena.

Sähköposti:[email protected]

juuso heijari

Juuso Heijari

Olen 37-vuotias logistiikan ja prosessiteollisuuden sekatyömies Haminasta. Perheeseen kuuluu kaksi lasta ja puolisoni, joka toimii kotiäitinä. Harrastan paljon kaikkea, lähimpänä sydäntä kamppailu-urheilu, syksyisin tulee käytyä hirvimetsällä ja muutaman kerran vuodessa vaelluksella.

Olen seurannut politiikkaa 15 vuotta ja huomannut kuinka alas ollaan vajottu, eikä ketään kiinnosta Suomi, sen kansa tai kulttuuri, siksi Sinimusta Liike.

Suomen tulee olla omavarainen niin sähkössä, ruoassa kuin tulevien kansalaisten tuotannossa.

Sähköposti:[email protected]

riku hietamaa

Riku Hietamaa

Olen 37-vuotias perheenisä Hollolan maaseudulta. Ammatiltani olen tehdastyöläinen. Harrastuksiini kuuluu muun muassa metsästys, perhokalastus sekä reservilästoiminta.

Suomen omavaraisen maatalouden, erityisesti pientilojen tukeminen ja perinnemaiseman säilyttäminen nyt ja tulevaisuudessa.

Reserviläistoiminnan ja maakuntajoukkojen riittävä rahallinen ja materiaalinen tuki on turvattava.

Lisäksi lapsiperheiden arkea tulee pyrkiä helpottamaan sekä kannustaa nuoria ihmisiä perheiden perustamiseen.

olli huovinen

Olli Huovinen

Olen 24-vuotias kauppatieteiden maisteriopiskelija Uudeltamaalta. Keskeiset teemani ovat seuraavat: 

Rangaistuksia erityisesti väkivaltarikoksista tulee koventaa huomattavasti, jotta niillä on riittävä pelotevaikutus. Lisäksi kansalaisten oikeutta itsepuolustukseen täytyy merkittävästi vahvistaa lakimuutoksilla, jotta epäoikeudenmukaiset tuomiot hätävarjelun liioittelusta loppuvat. 

Korkeakoulujen rahoituksessa määrärahoja tulee kohdentaa aloille, joista on selkeää hyötyä yhteiskunnalle. Akateeminen vapaus ei voi tarkoittaa sitä, että julkisella rahalla tuetaan sukupuolentutkimuksen kaltaista pseudotieteellistä vasemmistoaktivismia. 

Sähköposti:[email protected]

toni jalonen

Toni Jalonen

Olen 31-vuotias etnofuturisti, kristitty ja aviomies. Politiikan ulkopuolisesta eli aidosta toiminnastani mainittakoon, että fyysinen olemukseni sijaitsee tällä hetkellä Helsingissä ja opiskelen teologiaa hoiva-alan töitteni ohella. Olen aiemmin tullut tunnetuksi Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajana – nykyään toimin Suunta-kulttuurikollektiivissa ja pyöritän vaimoni kanssa Matkalla Impivaaraan -kanavaa YouTubessa.

Jälkimoderni länsimainen liberalismi alkaa olla näkyvästi tiensä päässä. Elämme metamodernia aikaa; suomalaisten tulee aloittaa uusi kultakautensa monella alalla ja lopultakin astua meille varattuun rooliin yhtenä maailman johtavista kulttuurikansoista. Juuret antavat meille siivet!

Sähköposti:[email protected]

Puhelinnumero:0408588730

anton jansson

Anton Jansson

29-vuotias Helsingissä syntynyt, nykyään asun Riihimäellä. Koulutukseltani olen vartija ja datanomi. Nykyään työskentelen turvallisuusalalla. Harrastuksena ammunta ja painonnosto. 

Amerikassa usein sanotaan ”Diversity is strength” ja näillä sanoilla uskotellaan kansalle, että väestön monimuotoisuus on sinänsä hyve ja taloudellisesti kannattavana. Tämä kaikki kuitenkin tapahtuu kantaväestön kustannuksella ja hyödyntäen vain ylikansallista eliittiä. Tämän politiikan tulos on hyvin näkyvillä meidän länsi naapurissa ja on rantautunut jo suomeen ja kovaa vauhtia tulossa uudeksi normiksi, vaikka tietyt viranomaiset sen olemassaolon kieltääkin. 

Vuonna 1917 Suomi julisti itsensä itsenäiseksi, jotta etnisillä suomalaisilla oli oma itsenäinen kotimaa, joka on riippumaton poliittisesti muista maista. Nykyisiltä puolueilta on tämä unohtunut vuosi kymmeniä sitten ja haluan omalla panoksellani tuoda nämä arvot takaisin. 

jani karpila

Jani Karpila

18-vuotias prosessinhoitajalinjan opiskelija Tuusulasta. Tärkein asia minulle on Suomen kansa ja haluan pitää sen suomalaisena, terveenä ja vahvana, sillä suomalaiset muodostaa maamme.

meri kartta

Meri Kartta

Pohjois-Savosta maailmalle ponnistanut 33-vuotias ajoneuvoyhdistelmänkuljettaja.

Asumisen, töiden ja vapaa-ajan puolesta pitkin Suomea ja Eurooppaa liikkuminen on herättänyt näkemään valkoisten kansojen häviämisen.

Pidän Suomen puhtaasta luonnosta ja hiljaisuudesta.
Kansamme ominaispiirteistä ja käyttäytymisestä.
Jokainen kansa on uniikki, selviämisen arvoinen.

Sähköposti:[email protected]

pasi kuronen

Pasi Kuronen

Hei, olen Pasi Kuronen, 29-vuotias sote-alalla töissä oleva perheenisä. Erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon asiat, lapsiperheiden sekä vanhusten hoidon tukeminen ovat lähellä sydäntäni. Suomalaisten syntyvyys on hälyttävän alhainen. Ratkaisu ongelmaan ei ole maahanmuutto. Sinimustassa liikkeessä haluamme kannustaa suomalaisia hankkimaan lapsia tukemalla taloudellisesti pariskuntia perheen perustamisessa, lastenhoitomaksuissa sekä rohkaisemalla terveisiin elämäntapoihin. Valkoinen suomalainen lapsi ei ole häpeän aihe, Sinimustassa Liikkeessä ajamme ylpeänä suomalaisten lapsiemme etuja!

Sähköposti:[email protected]

tuukka kuru

Tuukka Kuru

Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru on v.1990 syntynyt koneinsinööri, joka asuu nykyään Hämeenlinnan maaseudulla vaimonsa kanssa. Elantonsa Tuukka saa raskaasta teollisuudesta, jossa hän työskentelee projekti-insinöörinä. Tuukan perhe odottaa ensimmäistä lastaan syntyväksi vuoden 2023 tammikuussa.

Poliittiselta maailmankatsomukseltaan Tuukka on etnonationalisti, joka uskoo suomalaisuuden pohjautuvan yhteiseen verenperimään. Tuukka pitää esikuvinaan Elias Simojokea, Vihtori Kosolaa, Daniel Malania ja George Rockwelliä.

Sähköposti:[email protected]

ossi laine

Ossi Laine

atte lammi

Atte Lammi

28 vuotta, avoliitossa

Haminan kaupungin hyvinvointilautakunnan jäsen

Yrittäjä, taksinkuljettaja ja henkilökohtainen avustaja.

Suomalainen ei saa olla vähemmistönä omassa maassaan. Suomen väestönkasvu tulisi koostua kotimaisista vauvoista.

Kaikilla tulisi olla mahdollisuus harrastaa. Liikalihavuus rasittaa terveydenhuoltoa ja syö veronmaksajien varoja.

Suomen luontoa tulee suojella ja sen varat turvata.

Rikoslakia tulee tiukentaa. Huume- ja seksirikoksista kovat rangaistukset.

Sähköposti:[email protected]

jasper leppanen

Jasper Leppänen

Olen 23-vuotias kauppatieteiden maisteriopiskelija. Työskentelen opintojeni ohessa vakuutusalalla. Liityin Sinimustaan Liikkeeseen erityisesti ympäristöön ja kansallisvaltion tehtäviin liittyvien ohjelmakohtien innoittamana.

Kansanedustajana pyrkisin parhaan kykyni ja harkintani pohjalta edistämään erityisesti kansanterveyttä, kestävää kehitystä sekä nykyistä kunnianhimoisempaa eläin- ja luonnonsuojelua.

Unelmieni Suomessa elää terve ja ylpeä kansa, jonka elämäntapaa ei ylläpidetä tulevien sukupolvien kustannuksella. Suomi on meillä lainassa lapsiltamme. 

nina metsala

Nina Metsälä

Nina on v. 1969 syntynyt ja kotoisin Kouvolasta. Koulutukseltaan merkonomi, AV-kielenkääntäjä. Osallistuu kansallismieliseen toimintaan, mm. Verkkolehti Kansalaisen päätoimittajana ja Kansallismielisten liittouman jäsenenä.

– Suomi eroon EU:sta ja eurosta.

– Humanitäärinen ja työperäinen maahanmuutto lopetettava. Laittomien maahanmuuttajien pakkokäännytys käyttöön.

– Väestöpolitiikan keskiöön nostettava valkoisen, etnisesti suomalaisen perheen hyvinvointi.

– Kehitysapu ulkomaille lopetettava ja sijoitettava suomalaisten hyvinvointiin Suomessa.

Sähköposti:[email protected]

janne moilanen

Janne Moilanen

ilmari ollila

Ilmari Ollila

Kaiken poliittisen toimintani tavoite on itsenäinen ja suomalainen Suomi. Tämän saavuttamiseksi meidän tulee välittömästi erota eurosta, EU:sta sekä tarvittaessa mitätöidä jokainen käsiämme sitova kansainvälinen sopimus. Suomea ei ole ilman suomalaisia joten Sinimustan Liikkeen maahanmuuttopoliittinen ohjelma on Suomen elinehto.

Suomen tulee purkaa jokainen Suomea kuristava ilmastovaatimus ja keskityttävä sen sijaan paikallisen ympäristön suojelemiseen ja hoitamiseen. Energiapörssistä tulee irrota kokonaan ja keskittyä Suomen energian omavaraisuuteen. Suomen tulee purkaa NATO:n isäntämaasopimus ja sen sijaan miinoittaa rajansa.

petri partanen

Petri Partanen

– Kansallinen etu yksilön edun edelle.
– Suomi irti Euroopan unionin orjuudesta.
– Markka on edelleen Suomen ainoa laillinen valuutta.
– Pankit ja rahoituslaitokset valtion kontrolliin.
– Postipankki perustettava uudelleen.
– Autoilun kustannuksia painettava alas ja autoköyhyys lopetettava.
– Maatalous pitää olla valtion erityisessä suojeluksessa.
– Yrittämisen edellytykset paremmaksi.
– Työvoiman sivukulut karsittava minimiin.
– Kaivokset kuuluu Suomessa valtionyhtiöille.
– Kehitysapu lopetettava.
– Pörssiyhtiöiden verotusta kiristettävä.
– Puolustusmenoja lisättävä.
– Yleinen asevelvollisuus kaikille 18-65 vuotiaille.
– Tielaitos perustettava uudelleen virastomuotoiseksi toimijaksi.
– Sähköverkot otettava valtion omistukseen pakkolunastuksilla.
– Haittamaahanmuutto kuriin kovin ottein ja pakkokarkoituksia täytäntöön.
– Suomessa tarvitaan valtiollinen syntyvyyden nostamisen ohjelma.
– Asumistuki pois Kelasta ja takaisin kuntien maksettavaksi.
– Taksiliikenteen tarveharkinta takaisin ja ammattiajoluvan ehdot 80 luvun tasolle.
– Lisää ydinvoimaa, turvevoimaa ja hiilivoimaa.

– Ilmastohölynpöly ei saa nostaa elämisen hintaa Suomessa.

janne peltonen

Janne Peltonen

33-vuotias isä, yrittäjä sekä duunari Tuusulasta. Olen kuljettanut rekkaa Euroopassa ristiin rastiin, joten Suomen teiden sekä tienhoidon tila on nähty ja vertailtu muiden maiden tienhoitoon nähden. Myös moottoriteistä on maassa pulaa.

Suomineidon helmoihin on vuosien saatossa pesiytynyt monenlaista ongelmaa sekä kansanrahan tuhlaajaa. Perinteiset perhearvot ovat unohdettu, kansa voi pahoin ja globalismi kalvaa pohjan lastemme tulevaisuudelta. Sinimusta liike haluaa ratkaista modernit ongelmat kotimaisin keinoin, omalla väestöllä, itsenäisessä suomen valtiossa, ikiomassa kotimaassamme.

Sähköposti:[email protected]

joona piisinen

Joona Piisinen

Olen 22-vuotias tekniikan yliopisto-opiskelija Espoosta.

Liityin Sinimustaan Liikkeeseen, koska se vastaa parhaiten näkemystäni siitä millaisessa Suomessa haluan elää, luoda perheen, kasvattaa sen ja lopulta eläköityä.

Haluan Suomen, jonka kansalla on vapauksia ja velvollisuuksia pitää maansa omanaan ja omavaraisena puolustuksen, teollisuuden ja energiantuotannon suhteen.

– Suomi suomalaisille
– enemmän ydinenergiaa Suomeen
– sähköverkko takaisin julkiseen omistukseen
– vastustan yleishyödyllisen valtion omaisuuden yksityistämistä

Sähköposti:[email protected]

kim saari

Kim Saari

Olen 55v pääkaupunkiseudulta lähtöisin oleva rakennusalan moniosaaja.
Sinimusta Liike on ainoa puhtaasti suomalaisia ja Suomen etua ajava puolue.
– Suomi suomalaisille.
– Suomalaisten syntyvyyttä tuettava.
– Maahanmuutto lopetettava.
– Suomesta tehtävä omavarainen.
– EU:sta erottava.
– Ei Natoon.
– Maaseudun ja haja-asutusalueiden asumista tuettava.
– Sähkönjakelu sekä tuotanto valtiolle, sähköä on jokaisen saatava edullisesti johtuen
Suomen maantieteellisestä sijainnista.
– Kehitysavut lopetettava ja sijoitettava varat Suomen kansan auttamiseen.

Sähköposti:[email protected]

sami saastamoinen

Sami Saastamoinen

miro sarola

Miro Sarola

Nimeni on Miro Sarola, syntynyt 1974 Järvenpäässä, asuin 17 vuotta Helsingissä. Suoritan yhteiskuntatieteiden maisterin opintoja Lapin Yliopistossa, ja kotikunta on tällä hetkellä Rovaniemi. Vaikutin 17 vuoden ajan Krishna-liikkeessä mm luennointitehtävissä. Kanditasoinen tutkinto Unkarissa sijaitsevasta Bhaktivedanta Collegesta (2016) . Olen ollut yrittäjä 2014 lähtien. Tällä hetkellä yritystoiminnan keskiössä on Booksbymuni nettidivari, sekä sesonki- ja keikkaluontoiset työtehtävät. Kirjoitan Kansalainen verkkolehteen ja pidän Kritiikin Aika nimistä podcastia.

Sähköposti:[email protected]

iisak selin

Iisak Selin

Olen 26 vuotta elänyt ja joidenkin puheiden mukaan taiteilija, monitaituri, runoilija, esteetikko ja luonnonystävä. Virallisen tiedon mukaan myöskin helsinkiläinen. Elämäntehtäväni on tehdä maailmasta hieman kiinnostavampi paikka ja tuoda ilmi Iisak V. Elieser Seliniä, mutta sen ohella myöskin olen täällä puolustamassa suomalaista identiteettiä kaikissa sen muodoissa. Tähän asti olen toiminut erityisesti Suunta-kollektiivissa kansallismielisen liikkeen hyväksi, mutta haluan kantaa tiileni kekoon myöskin eduskunnan suomien valtuuksien kautta.

Sähköposti:[email protected]

juho seppala

Juho Seppälä

Olen 20-vuotias nuori Oulusta. Olen ammatiltani sähköasentaja. Työskentelen sähkönjakelu ja valvontalaitteiden valmistuksessa. Harrastuksiini kuuluu kuntosaliharjoittelu ja kestävyysurheilu.

Lähdin ehdolle Sinimustan Liikkeen riveihin, sillä sen arvot vastaavat omiani. Suomen kansa, luonto ja kulttuuri ovat suojelemisen arvoisia.

Sähköposti:[email protected]

aaro siironen

Aaro Siironen

Olen 22-vuotias prosessinhoitaja.

Kiinnostuin politiikasta 2015 pakolaiskriisin myötä ja siitä eteepäin tutkiessani yhteiskuntaa olen omaksunut sinimustan maailmankatsomuksen. Vapaa-ajalla harrastan kamppailulajeja, kuntosalia sekä vaellusta ja maastopyöräilyä metsissä. Lähden eduskuntavaaleihin ensimmäistä kertaa ja minulle tärkeät asiat ovat Suomen luonto, kansa ja sen kulttuuri.

”Suureksi Suomi, ehjäksi kansa, turmion tuottajat rajan taa.”

Sähköposti:[email protected]

iiro siironen

Iiro Siironen

Olen 22-vuotias nuori prosessinhoitaja Kokkolasta. Harrastan kamppailulajeja, soitan kitaraa ja käyn kuntosalilla.

Sinimustan Liikkeen ehdokkaana minulle eniten merkitsevät Suomen kansa, kulttuuri ja luonto. Viha ja rakkaus rinnassa kohti itsenäistä ja omavaraista Suomea.

miki sileoni

Miki Sileoni

Moi! Olen 52-vuotias helsinkiläissyntyinen kahden lapsen ja yhden kissan isä. Ammatiltani olen raidealantyöntekijä ja sivutoimena yksityisyrittäjä. Harrastan kuntosalia ja uimista. Penkkiurheilijana suosikkilajini ovat jalkapallo ja vapaaottelu.

Päätös lähteä Sinimustan Liikkeen ehdokkaaksi oli helppoa, sillä koen puolueen näkemykset Suomen luonnon hyvinvoinnin edistämisestä, perinteisistä perhearvoista, vahvasta ja itsenäisestä kansallisvaltiosta sekä Venäjän luomasta sotilaallisesta uhasta olevan lähimpänä omia näkemyksiäni kaikista tämänhetkisistä puolueista.

Aikaisempi kokemus politiikasta vuodesta 2017 alkaen on johtanut kerran Helsingin kaupunginvaltuuston varajäseneksi, tämän lisäksi olen toiminut myös Helsingin käräjäoikeuden lautamiehenä.

Poliittisena vaikuttajana haluan jatkaa Elias Simojoen viitoittamaa tietä.

Sähköposti:[email protected]

liisa sirainen

Liisa Sirainen

Olen perisuomalainen lihaa syövä heteronainen. Kulkenut Helsingistä Uudenmaan kautta Hämeeseen perintötaloa asumaan. Nykyisin autonkuljettaja ja koristemaalari. Lapset jo aikuisia, kotona 2 kissaa ja 2 koiraa. Harrastan entisöintiä, käsitöitä ja kansallispukuja. Toimin vapaaehtoisena lastensuojelun tukihenkilönä ja olen Martta. Vastustan EU:ta, euroa ja Natoa. Kannatan aitoa avioliittoa ja kahta sukupuolta. Vaadin viranomaiset suoraan vastuuseen tekemistään päätöksistä. Sosiaali- ja etenkin lastensuojelulaki auttamisperusteiseksi, turhat huostaanotot korjataan kotiin annetulla avulla. Liikun polttomoottoriautolla ja lämmitän taloni ja saunani puilla.

Sähköposti:[email protected]

eero snellman

Eero Snellman

36-vuotias korkeakoulutettu työläisyrittäjä ja kahden pojan isä. Suomalaisen työn ja lapsiperheiden puolella, ylikansallista parasitismiä vastaan.

– Suomi takaisin suomalaisille.
– Suomalaiset lapset ovat kallisarvoisia, sen täytyy näkyä valtiobudjetissa.
– Omavarainen maatalous on elinehto kriisiytyvässä maailmassa. Vahva tuki maataloudelle.
– Vieraskansojen kotiuttaminen ja väestönvaihdon peruuttaminen.
– Irti kansalle epäedullisista ylikansallisista yhteisöistä ja sopimuksista.
– Yksityistämisfarssi seis!
– Seksuaaliperversioiden levittämisestä julkisuuteen ja lapsille ankarat rangaistukset. Tämä on sananvastuuta.

oona soinio

Oona Soinio

Olen 21-vuotias opiskelija ja rakennustyöntekijä Vantaalta. Harrastuksiini kuuluvat esimerkiksi urheilu, lukeminen, eläimet sekä kansallismieliseen toimintaan osallistuminen.

Lähdin Sinimustan Liikkeen eduskuntavaaliehdokkaaksi, sillä haluan omalta osalta vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen. On tärkeää, että Suomessa on tulevaisuudessa etnisesti suomalaisempi kansa. Lisäksi olen huolissani suomen kielen sekä suomalaisen kulttuurin katoamisesta. Minulle tärkeitä asioita ovat lisäksi Suomen puhdas ja monimuotoinen luonto, suomalainen työ ja yrittäjyys sekä itsenäinen päätäntävalta.

Sähköposti:[email protected]

pyry lii soinio

Pyry-Lii Soinio

Edustajanasi voit olettaa minun kampanjoivan muun muassa seuraavien asioiden puolesta:
-Lasten hyväksikäyttäjille paljon kovemmat tuomiot.
-Maahanmuuttopolitiikka sekä karkoituspolitiikka jonka tavoitteena on etnisesti suomalainen Suomi.
-Kansanterveydelle haitallisten ehkäisymenetelmien kieltäminen.
-Syntymättömien lasten tappamisen kieltäminen.
-Suomen reserviläismäärän nostaminen 400 000 sotilaaseen.

Sähköposti:[email protected]

marcus tamminen

Marcus Tamminen

Visiona turvallinen suomalainen Suomi, joka on omavarainen energian ja ruoantuotannon suhteen.

Hyvinvoinnin, turvallisuuden ja huoltovarmuuden kannalta tärkeä kriittinen infra pidettävä kansallisessa hallinnassa.

Pohjoismainen hyvinvointimalli tarvitsee suomalaiset tekijät. Kohdistetaan tukitoimet suomalaisiin perheisiin ja työntekijöihin. Ei ylläpidetä suomalaisten työttömyyttä ja tuoda halpatyövoimaa ulkomailta.

Valtion budjetin älijäämän supistaminen kohdistamatta kurjistamispolitiikkaa pienituloisiin ja vähävaraisiin.

Palautussopimukset neuvoteltava kuntoon!

petja ursin

Petja Ursin

– raskaskoneasentaja

– asun Imatralla

– vaimo ja koira

– harrastukset vapaaehtoinen maanpuolustustyö, ammunta ja kalastus

Suomen puolustaminen, itsenäisyyden säilyttäminen ja Suomen itsemääräämisoikeuden palauttaminen on tärkeää.

Suomen maataloutta tuettava,omaa tuotantokapasiteettia nostettava.

Työtä suomalaisille. Palkat ja työehdot kuntoon, ei halpatyövoimaa.

Suomalaisen kulttuurin ja perinteiden ylläpitäminen.

Maahanmuuttopolitiikan kiristäminen.

Sähköposti:[email protected]

emil virkkunen

Eemil Virkkunen

otto virkkunen

Otto Virkkunen