Valikko Sulje

Eduskuntavaalit 2023

Puolueen vaaliasioista vastaa puoluesihteeri Terhi Kiemunki [email protected]

Vaalipiirien yhteyshenkilöt

Helsinki: Toni Jalonen [email protected]
Uusimaa: Harri Saarinen [email protected]
Varsinais-Suomi: Antero Kivisaari [email protected]
Satakunta: Tapio Rantanen [email protected]
Häme: Meri Kartta [email protected]
Pirkanmaa: Terhi Kiemunki [email protected]
Kaakkois-Suomi: Jasper Leppänen [email protected]
Savo-Karjala: Eero Snellman [email protected]
Vaasa: Iiro Siironen [email protected]
Keski-Suomi: Tommi Lukkarinen [email protected]
Oulu: Milka Ojala [email protected]
Lappi: Miro Sarola [email protected]

Eduskuntavaaliehdokkaat

UusimaaVarsinais-SuomiPirkanmaaKeski-Suomi
Fager Merja

Merja Fager

Eläkeläinen Uudeltamaalta. Tehnyt elämäni aikana monenlaisia töitä. Ollut myyjänä kaupassa ja tehtaalla ompelijana sekä keränyt tukussa kauppohin päivittäistavaroita.

Haluan turvallisen ja hyvän elämän itselleni sekä lapselleni ja hänen lapsilleen, ja tietenkin myös kaikille muillekkin suomalaisille. Siihen ei kuulu haitallinen maahanmuutto eikä rahojen lappaaminen euroopan muille maille. Pidetään Suomi suomalaisena.

Sähköposti:[email protected]

Heijari Juuso

Juuso Heijari

Olen 37 vuotias logistiikan ja prosessiteollisuuden sekatyömies Haminasta. Perheeseen kuuluu kaksi lasta ja puolisoni joka toimii kotiäitinä. Harrastan paljon kaikkea, lähimpänä sydäntä kamppailu-urheilu, syksyisin tulee käytyä hirvimetsällä ja muutaman kerran vuodessa vaelluksella.

Olen seurannut politiikkaa 15 vuotta ja huomannut kuinka alas ollaan vajottu, eikä ketään kiinnosta Suomi, sen kansa tai kulttuuri, siksi Sinimusta Liike.

Suomen tulee olla omavarainen niin sähkössä, ruoassa kuin tulevien kansalaisten tuotannossa.

Sähköposti:[email protected]

kuva tulossa

Riku Hietamaa

Olen 37-vuotias perheenisä Hollolan maaseudulta. Ammatiltani olen tehdastyöläinen. Harrastuksiini kuuluu muun muassa metsästys, perhokalastus sekä reservilästoiminta.

Suomen omavaraisen maatalouden, erityisesti pientilojen tukeminen ja perinnemaiseman säilyttäminen nyt ja tulevaisuudessa.

Reserviläistoiminnan ja maakuntajoukkojen riittävä rahallinen ja materiaalinen tuki on turvattava.

Lisäksi lapsiperheiden arkea tulee pyrkiä helpottamaan sekä kannustaa nuoria ihmisiä perheiden perustamiseen.

Huovinen Olli

Olli Huovinen

Olen 24-vuotias kauppatieteiden maisteriopiskelija Uudeltamaalta. Keskeiset teemani ovat seuraavat: 

Rangaistuksia erityisesti väkivaltarikoksista tulee koventaa huomattavasti, jotta niillä on riittävä pelotevaikutus. Lisäksi kansalaisten oikeutta itsepuolustukseen täytyy merkittävästi vahvistaa lakimuutoksilla, jotta epäoikeudenmukaiset tuomiot hätävarjelun liioittelusta loppuvat. 

Korkeakoulujen rahoituksessa määrärahoja tulee kohdentaa aloille, joista on selkeää hyötyä yhteiskunnalle. Akateeminen vapaus ei voi tarkoittaa sitä, että julkisella rahalla tuetaan sukupuolentutkimuksen kaltaista pseudotieteellistä vasemmistoaktivismia. 

Sähköposti:[email protected]

Jalonen Toni

Toni Jalonen

Olen 31-vuotias etnofuturisti, kristitty ja aviomies. Politiikan ulkopuolisesta eli aidosta toiminnastani mainittakoon, että fyysinen olemukseni sijaitsee tällä hetkellä Helsingissä ja opiskelen teologiaa hoiva-alan töitteni ohella. Olen aiemmin tullut tunnetuksi Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajana – nykyään toimin Suunta-kulttuurikollektiivissa ja pyöritän vaimoni kanssa Matkalla Impivaaraan -kanavaa YouTubessa.

Jälkimoderni länsimainen liberalismi alkaa olla näkyvästi tiensä päässä. Elämme metamodernia aikaa; suomalaisten tulee aloittaa uusi kultakautensa monella alalla ja lopultakin astua meille varattuun rooliin yhtenä maailman johtavista kulttuurikansoista. Juuret antavat meille siivet!

Sähköposti:[email protected]

Puhelinnumero:0408588730

kuva tulossa

Anton Jansson

29 vuotias Helsingissä syntynyt, nykyään asun Riihimäellä. Koulutukseltani olen Vartija ja Datanomi. Nykyään työskentelen turvallisuusalalla. Harrastuksena ammunta ja painon nosto. 

Amerikassa usein sanotaan ”Diversity is strength” ja näillä sanoilla uskotellaan kansalle, että väestön monimuotoisuus on sinänsä hyve ja taloudellisesti kannattavana. Tämä kaikki kuitenkin tapahtuu kantaväestön kustannuksella ja hyödyntäen vain ylikansallista eliittiä. Tämän politiikan tulos on hyvin näkyvillä meidän länsi naapurissa ja on rantautunut jo suomeen ja kovaa vauhtia tulossa uudeksi normiksi, vaikka tietyt viranomaiset sen olemassaolon kieltääkin. 

Vuonna 1917 Suomi julisti itsensä itsenäiseksi, jotta etnisillä suomalaisilla oli oma itsenäinen kotimaa, joka on riippumaton poliittisesti muista maista. Nykyisiltä puolueilta on tämä unohtunut vuosi kymmeniä sitten ja haluan omalla panoksellani tuoda nämä arvot takaisin. 

Kartta Meri

Meri Kartta

Pohjois-Savosta maailmalle ponnistanut 33 vuotias ajoneuvoyhdistelmänkuljettaja.

Asumisen, töiden ja vapaa-ajan puolesta pitkin Suomea ja Eurooppaa liikkuminen on herättänyt näkemään valkoisten kansojen häviämisen.

Pidän Suomen puhtaasta luonnosta ja hiljaisuudesta.
Kansamme ominaispiirteistä ja käyttäytymisestä.
Jokainen kansa on uniikki, selviämisen arvoinen.

Sähköposti:[email protected]

Kuronen Pasi

Pasi Kuronen

Hei, olen Pasi Kuronen, 29-vuotias sote-alalla töissä oleva perheenisä. Erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon asiat, lapsiperheiden sekä vanhusten hoidon tukeminen ovat lähellä sydäntäni. Suomalaisten syntyvyys on hälyttävän alhainen. Ratkaisu ongelmaan ei ole maahanmuutto. Sinimustassa liikkeessä haluamme kannustaa suomalaisia hankkimaan lapsia tukemalla taloudellisesti pariskuntia perheen perustamisessa, lastenhoitomaksuissa sekä rohkaisemalla terveisiin elämäntapoihin. Valkoinen suomalainen lapsi ei ole häpeän aihe, Sinimustassa Liikkeessä ajamme ylpeänä suomalaisten lapsiemme etuja!

Sähköposti:[email protected]

Kuru Tuukka

Tuukka Kuru

Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru on v.1990 syntynyt koneinsinööri, joka asuu nykyään Hämeenlinnan maaseudulla vaimonsa kanssa. Elantonsa Tuukka saa raskaasta teollisuudesta, jossa hän työskentelee projekti-insinöörinä. Tuukan perhe odottaa ensimmäistä lastaan syntyväksi vuoden 2023 tammikuussa.

Poliittiselta maailmankatsomukseltaan Tuukka on etnonationalisti, joka uskoo suomalaisuuden pohjautuvan yhteiseen verenperimään. Tuukka pitää esikuvinaan Elias Simojokea, Vihtori Kosolaa, Daniel Malania ja George Rockwelliä.

Sähköposti:[email protected]

kuva tulossa

Ossi Laine

Lammi Atte

Atte Lammi

28-vuotias yrittäjä, taksikuljettaja ja henkilökohtainen avustaja Haminasta.

Eläinrakas visionääri kahdella koiralla ja tulevalla vaimolla.

Elämässäni kimaltaa musiikki, kuntoilu ja Suomalaisuus.

Uskon Suomen luonnon olevan Suomalaisen onnellisuuden lähde ja voimavara.

Sauna on Suomalaiselle turvallinen paikka murehtia ja avautua.

Suomalaiset yrittäjät ja yritykset ovat maan talouden selkäranka.

Suomi tarvitsee Suomea ja Suomalaisia.

Kielemme, luontomme, kulttuurimme on tällä hetkellä muukalaisten ja maanpettureiden ulottuvilla. Vaaditaan vahvat johtajat vetämään EU:n narut takaisin Suomen lankakerään ja auttamaan Suomen nuoriso takaisin järjestykseen.

Sähköposti:[email protected]

kuva tulossa nainen

Nina Metsälä

Nina on v. 1969 syntynyt ja kotoisin Kouvolasta. Koulutukseltaan merkonomi, AV-kielenkääntäjä. Osallistuu kansallismieliseen toimintaan, mm. Verkkolehti Kansalaisen päätoimittajana ja Kansallismielisten liittouman jäsenenä.

– Suomi eroon EU:sta ja eurosta.

– Humanitäärinen ja työperäinen maahanmuutto lopetettava. Laittomien maahanmuuttajien pakkokäännytys käyttöön.

– Väestöpolitiikan keskiöön nostettava valkoisen, etnisesti suomalaisen perheen hyvinvointi.

– Kehitysapu ulkomaille lopetettava ja sijoitettava suomalaisten hyvinvointiin Suomessa.

Sähköposti:[email protected]

kuva tulossa

Ilmari Ollila

kuva tulossa

Janne Peltonen

33-vuotias isä, yrittäjä sekä duunari Tuusulasta. Olen kuljettanut rekkaa Euroopassa ristiin rastiin, joten Suomen teiden sekä tienhoidon tila on nähty ja vertailtu muiden maiden tienhoitoon nähden. Myös moottoriteistä on maassa pulaa.

Suomineidon helmoihin on vuosien saatossa pesiytynyt monenlaista ongelmaa sekä kansanrahan tuhlaajaa. Perinteiset perhearvot ovat unohdettu, kansa voi pahoin ja globalismi kalvaa pohjan lastemme tulevaisuudelta. Sinimusta liike haluaa ratkaista modernit ongelmat kotimaisin keinoin, omalla väestöllä, itsenäisessä suomen valtiossa, ikiomassa kotimaassamme.

Sähköposti:[email protected]

Piisinen Joona

Joona Piisinen

Olen 22-vuotias tekniikan yliopisto-opiskelija Espoosta.

Liityin Sinimustaan Liikkeeseen, koska se vastaa parhaiten näkemystäni siitä millaisessa Suomessa haluan elää, luoda perheen, kasvattaa sen ja lopulta eläköityä.

Haluan Suomen, jonka kansalla on vapauksia ja velvollisuuksia pitää maansa omanaan ja omavaraisena puolustuksen, teollisuuden ja energiantuotannon suhteen.

– Suomi suomalaisille
– enemmän ydinenergiaa Suomeen
– sähköverkko takaisin julkiseen omistukseen
– vastustan yleishyödyllisen valtion omaisuuden yksityistämistä

Sähköposti:[email protected]

kuva tulossa

Sami Saastamoinen

Sarola Miro

Miro Sarola

Nimeni on Miro Sarola, syntynyt 1974 Järvenpäässä, asuin 17 vuotta Helsingissä. Suoritan yhteiskuntatieteiden maisterin opintoja Lapin Yliopistossa, ja kotikunta on tällä hetkellä Rovaniemi. Vaikutin 17 vuoden ajan Krishna-liikkeessä mm luennointitehtävissä. Kanditasoinen tutkinto Unkarissa sijaitsevasta Bhaktivedanta Collegesta (2016) . Olen ollut yrittäjä 2014 lähtien. Tällä hetkellä yritystoiminnan keskiössä on Booksbymuni nettidivari, sekä sesonki- ja keikkaluontoiset työtehtävät. Kirjoitan Kansalainen verkkolehteen ja pidän Kritiikin Aika nimistä podcastia.

Sähköposti:[email protected]

Seppala Juha

Juho Seppälä

Olen 20-vuotias nuori Oulusta. Olen ammatiltani sähköasentaja. Työskentelen sähkönjakelu ja valvontalaitteiden valmistuksessa. Harrastuksiini kuuluu kuntosaliharjoittelu ja kestävyysurheilu.

Lähdin ehdolle Sinimustan Liikkeen riveihin, sillä sen arvot vastaavat omiani. Suomen kansa, luonto ja kulttuuri ovat suojelemisen arvoisia.

Sähköposti:[email protected]

Siironen Aaro

Aaro Siironen

Sähköposti:[email protected]

Siironen Iiro

Iiro Siironen

kuva tulossa

Miki Sileoni

Moi! Olen 52-vuotias helsinkiläissyntyinen kahden lapsen ja yhden kissan isä. Ammatiltani olen raidealantyöntekijä ja sivutoimena yksityisyrittäjä. Harrastan kuntosalia ja uimista. Penkkiurheilijana suosikkilajini ovat jalkapallo ja vapaaottelu.

Päätös lähteä Sinimustan Liikkeen ehdokkaaksi oli helppoa, sillä koen puolueen näkemykset Suomen luonnon hyvinvoinnin edistämisestä, perinteisistä perhearvoista, vahvasta ja itsenäisestä kansallisvaltiosta sekä Venäjän luomasta sotilaallisesta uhasta olevan lähimpänä omia näkemyksiäni kaikista tämänhetkisistä puolueista.

Aikaisempi kokemus politiikasta vuodesta 2017 alkaen on johtanut kerran Helsingin kaupunginvaltuuston varajäseneksi, tämän lisäksi olen toiminut myös Helsingin käräjäoikeuden lautamiehenä.

Poliittisena vaikuttajana haluan jatkaa Elias Simojoen viitoittamaa tietä.

kuva tulossa nainen

Liisa Sirainen

kuva tulossa

Eero Snellman

Soinio Oona

Oona Soinio

Soinio Pyry Lii

Pyry-Lii Soinio

Edustajanasi voit olettaa minun kampanjoivan muun muassa seuraavien asioiden puolesta:
-Lasten hyväksikäyttäjille paljon kovemmat tuomiot.
-Maahanmuuttopolitiikka sekä karkoituspolitiikka jonka tavoitteena on etnisesti suomalainen Suomi.
-Kansanterveydelle haitallisten ehkäisymenetelmien kieltäminen.
-Syntymättömien lasten tappamisen kieltäminen.
-Suomen reserviläismäärän nostaminen 400 000 sotilaaseen.

Sähköposti:[email protected]

Ursin Petja resized

Petja Ursin

– raskaskoneasentaja

– asun Imatralla

– vaimo ja koira

– harrastukset vapaaehtoinen maanpuolustustyö, ammunta ja kalastus

Suomen puolustaminen, itsenäisyyden säilyttäminen ja Suomen itsemääräämisoikeuden palauttaminen on tärkeää.

Suomen maataloutta tuettava,omaa tuotantokapasiteettia nostettava.

Työtä suomalaisille. Palkat ja työehdot kuntoon, ei halpatyövoimaa.

Suomalaisen kulttuurin ja perinteiden ylläpitäminen.

Maahanmuuttopolitiikan kiristäminen.

Sähköposti:[email protected]

Virkkunen Eemil

Eemil Virkkunen

kuva tulossa

Iisak Selin

Olen 26 vuotta elänyt ja joidenkin puheiden mukaan taiteilija, monitaituri, runoilija, esteetikko ja luonnonystävä. Virallisen tiedon mukaan myöskin helsinkiläinen. Elämäntehtäväni on tehdä maailmasta hieman kiinnostavampi paikka ja tuoda ilmi Iisak V. Elieser Seliniä, mutta sen ohella myöskin olen täällä puolustamassa suomalaista identiteettiä kaikissa sen muodoissa. Tähän asti olen toiminut erityisesti Suunta-kollektiivissa kansallismielisen liikkeen hyväksi, mutta haluan kantaa tiileni kekoon myöskin eduskunnan suomien valtuuksien kautta.

Sähköposti:[email protected]