Valikko Sulje

Sinimustan Liikkeen Valtteri Annala kansanedustajaksi Nuorten vaaleissa

allianssi

Alle 18-vuotiaille järjestetyissä Nuorten vaaleissa äänesti 90 435 nuorta. Nuorten vaaleissa valittujen kansanedustajien keski-ikä on 42,9 vuotta ja eduskuntaan valittaisiin 26 alle 30-vuotiasta ehdokasta. Yksi heistä on Sinimustan Liikkeen 25-vuotias Valtteri Annala.

Helsinkiläinen Annala on ehdolla Uudenmaan vaalipiirissä. Annalan huolenaiheisiin on pitkään kuulunut kaikista painavimmin Suomen kantaväestön eli aitojen suomalaisien vaihtuminen muukalaisiin. ”Tällä tiellä ollessamme on meidän muinaisen kansan olemassaolo itsessään uhattuna. On tullut aika todeta tämä tosiasia ja vaatia oikeutta meidänkin etnisyyden yhtäläiseen asemaan säilyä ja olla tässä maailmassa. Nykyiset toimenpiteet maahanmuutosta pakotettuun integraatioon ja sulauttamiseen ovat rotumme lopuksi ennen pitkää. Siksi Sinimusta Liike, varmistaaksemme kansamme jatkuvuuden myös tulevaisuudessa.” Annala kertoo puolueen ehdokasesittelyssä.

Vaikka kansanedustajiksi asti nuorten vaaleissa ei muita Sinimustan Liikkeen ehdokkaita yltänyt, niin kokonaistulos oli näin nuorelle puolueelle hyvä. Keski-Suomessa nuoret äänestivät puolueen kahdeksanneksi suosituimmaksi, jättäen taakseen kolme nykyistä eduskuntapuoluetta.

Nuorten vaalien tulos noudatteli suurelta osin viimeisimpiä valtakunnallisia gallupeja, mutta nuoret äänestivät lisäksi useita ehdokkaita eduskunnan ulkopuolisista puolueista, eli niin sanotuista pienpuolueista.

Nuorten vaalien tarkoitus on tarjota kokemus äänestämisestä ja siten luoda pohjaa varsinaisissa vaaleissa äänestämiselle ja muulle päätöksentekoon osallistumiselle.

Suomen nuorialan kattojärjestö Allianssi on koordinoinut Nuorten vaaleja vuodesta 1995 asti. Äänestyspaikkoja on peruskouluissa, lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja nuorisotoiminnassa. Nyt annettujen äänien osuus vastaa noin neljäsosaa 12-17 -vuotiaiden nuorten määrästä Suomessa.

Tutustu Sinimustan Liikkeen ehdokkaisiin https://sinimustaliike.fi/vaalit/